2025 Projeleri

Kombucha Fermantasyon Ürün Geliştirme ve Kalite Parametreleri

Format: Kampüste
Öğrenci Sayısı: 3
Proje Süresi: 14-18 Temmuz 2025
Proje Danışmanı: Yardımcı Doçent Suzan Tireki
Araştırma Alanları: Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Gıda Bilimi, Fermantasyon
Günlük Danışman: Yardımcı Doçent Suzan Tireki
Başvuru Son Tarihi: 27 Haziran 2025

Proje Açıklaması:

Kombucha’nın antioksidan, antibakteriyel ve antikanser içeceği olarak potansiyeli ve iltihabı, kolesterolü ve nörolojik hastalıkların görülme sıklığını azaltma kapasitesi, giderek artan popülaritesine yol açmıştır. Kombucha, maya ve bakterilerin simbiyotik bir kombinasyonunun kültürüne eklenen tatlandırılmış çaydan yapılır ve genel fermantasyon, ilk kültüre bağlı olarak birkaç gün sürer. Bu proje, öğrencileri fermantasyon bilimi ve kombucha içeceği örneğiyle fermente içeceklerin önemli kalite parametreleri hakkında eğitmeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin Uygulamalı Bilimler Fakültesi’ndeki Mükemmeliyet Merkezi alanında bir hafta çalışmaları beklenmektedir.

Proje Hakkında:

“Kombucha Fermentasyonu: Ürün Geliştirme ve Kalite Parametreleri” projesinin genel amacı lise öğrencilerine kombucha yapımının bilimini öğretmektir. Duyusal değerlendirme de dahil olmak üzere literatür taraması, ürün geliştirme ve kalite analizi yapılacaktır. Elde edilen deneysel sonuçlar başarı veya başarısızlık kararı için değerlendirilecektir.

Proje Amaçları:

Öğrencilere kombucha fermantasyonunun temelleri ve bilimi hakkında eğitim vermek. Farklı içerikler ve fermantasyon süresiyle kombucha içecekleri geliştirmek. Kombucha içeceklerinin kalite özelliklerini değerlendirmek.

Proje Görevleri:

En az 3 kombucha formülasyonu geliştirmek . Kalite özelliklerini değerlendirmek. Duyusal analiz yapmak.

Teslimatlar:

Projenin sonuçları uygunsa süpervizörle birlikte kongre veya konferansa katılım (geçici)

Öğrenci için Faydaları:

Fermantasyonun temellerini güncel literatürle öğrenmek, ürün geliştirme konusunda uygulamalı deneyim kazanmak, deneysel tasarım ve veri değerlendirme yeterliliği kazanma fırsatı.

Gereksinimler:

Projeye fen bilgisi altyapısı olan öğrenciler başvurabilir.

Başvur
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

2025 Yılı Projeleri

Başvuruları Başladı!

Özyeğin Üniversitesi Yaz Araştırma Stajı projesi lise öğrencilerine açık olup, programın amacı bilimsel araştırmanın nasıl yapıldığına dair deneyimlerini artırmaktır.

2025 Projeler
Lorem Ipsum is simply dumy text of the printing typesetting industry lorem ipsum.

Özyeğin Üniversitesi

İletişim Bilgileri

Hızlı Bağlantılar

Local Events

Private Events

Find Our Wine